
Begini cara terbaik:
(1) Rebus mi dalam air mendidih.
(2) Bila mi kembang, sejat atau toskan ke dalam penapis.
(3) Dalam periuk dengan air mendidih yang baru, masukkan mi dan tutup api.
(4) Masukkan pula serbuk perencah, kacau dan sajikan.
*Kaedah ini biasa dilakukan untuk mi jenis 'goreng' atau tanpa kuah. Jika hendak tambah telur dan sayur, masukkan dalam air mendidih baru, sebelum mi.
:: Ramai yang berusia 18-24 tahun mendapat penyakit pancreatitis (bengkak atau jangkitan pada pancreas) kerana terlalu kerap makan mi segera. Elakkan memakan lebih daripada 3 kali seminggu ::
9 comments:
salam..puan, mohon copy ye artikel mee segera tu..
salam...
mintak izin utk copy artikel ini
terimakasih.
salam,ye la kak,minta copy in4 ni yer...mekasih
salam kak...
sy da praktikkan cara ni pas dibgtau oleh cgu science ms sek dlu...rs instant mee tu lebih segar!
TQVM for the info....really appreciate it!
IDA
AKUM KAK, MOHON IZIN COPY UR INFO YER... PASAI MY HUBBY SUKA SANGAT MAKAN MEE SEGERA...
salam kak, saya pun nak copy artikel ni boleh ya?
Saya juga dah linkkan blog akak ke blog saya.
Nice blog.
kak lin
ayu nak copy yer entry nie...minta izin...
salam puan... nak mintak izin copy psai mee segera nih boleh?
tq
Post a Comment